Sawyer Mini on vähän tuntemattomampi nimi retkeilyyn soveltuvien vedenpuhdistimien osalta meillä Suomessa. Kuitenkin tämä tuote on edullisempi ja pienempi kuin suosittu LifeStraw, puhumattakaan myös paremmasta suodatustehosta sekä pidemmästä käyttöiästä.

🔔 TILAA KANAVA: https://www.youtube.com/TaivalOutdoors?sub_confirmation=1

📸 INSTAGRAM: https://instagram.com/taival.outdoors/

10 Vastausta

 1. Jari Perho

  Muutamia vesifilttereitä on tullut kokeiltua ja täytyy sanoa, että siirryttyäni painovoimalla toimivaan systeemiin, niin imemiset, puristamiset, pumppaamiset, tabletit ja hankalat huuhtelemiset (backflushing) ovat iloisesti jääneet historiaan. Kiitos videosta ja toivottavasti filtteristä nähdään pidemmän käytön jälkeen uusi arvostelu. Olen lukenut monen vaihtaneen Ministä pois, koska sen virtausnopeus huononee tosi nopeasti, eikä sitä saa huolellisellakaan huuhtelulla palautettua alkuperäiseen vauhtiin.

 2. Ali Leiniö

  Hyvä oli nähdä esittelyä tuollaisesta suodattimesta ja sen toiminnasta. En ole koskaan käyttänyt, eikä suodattimet ehkä ole mun juttuni, mutta hyvä silti tietää ja ymmärtää perusasiat noista.

 3. MorkkiT

  Itsellä ollut nyt käytössä jo pidemmän aikaa ja täytyy sanoa että Sawyer Mini on hyvä vedenpuhdistin. Pieni, kevyt ja helppo. Vielä ei ole ollut ongelmia virtausnopeuden suhteen… (puhdistettu/huuhdeltu hyvin joka reissun jälkeen)

 4. moonlite x

  mulla 2 näitä ja pari vuotta käyttäny ympäri vuoden. taskussa aina pakkasilla. näitten takia en koskaan enää kanna vettä vaan aina kun tulee jano niin etsin sopivan puron tai lätäkön ja juon suoraan siitä sawyeriä pillinä käyttäen

 5. molvaani

  Itselläni on samanlainen, otin kerran vettä suolammesta ja siitä jäi suon maku suodattimeen. Ei auta huuhtelut, kaikki läpi suodatettu vesi omaa sivumaun. Jäi sitten Sawyer käytöstä tuon takia.

 6. Jaakko Jaatinen

  Täysi kokoisessa Sawyerissa paljon parempi virtaus. Sen kun kiinittää suoraan 1l tai 1.5l muovipulloon kiinni niin tulee hyvin vesi suoraan filtterin läpi ja voi jättää tuon pussukan kokonaan pois. Pussin ainoa etu taitaa olla, että saa hyvin matalasta vedesta pussiin vettä, mutta se ei ole kotimaassa ongelma. Omasta mielestäni filtterin suurin etu on, että ei tarvitse keittää tai käyttää kemikaalia, ja filtteri poistaa humuksen ynnä muun vedessä kelluvan tavaran pois.

 7. Petteri Asmola

  Ittellä käytössä Katadyn Be Free ja ainakin virtausnopeudeltaan ylivoimainen tuohon verrattuna.
  Haittapuolena siinä on, ettei voi käyttää kuin omaa pussia, mikä kyllä on ihan toimiva.
  Vettä sillä voi suodattaa "vaivaiset" 1000l.

 8. Jari Kinnunen

  Ostin kiinasta pumppumallin joka on periaatteessa nopeampi kuin tuo. Käyttöarvoa syö se ettei se poista viruksia joka vaatii muun käsittelyn. Kumpa siinä olisi UV valo sitä varten. Makuja nuo ei poista. Se vaatisi hiilisuodattimen, joka on helppo tehdä itse.

  Kuutiometrejä voi syödä se jos on savea ym vedessä. Pumppumallissa pääsee hiomaan pintaa auki santapaperilla.

Jätä kommentti