Kuinka oppia selviytymään? Onko ”selviytymistä” kuvastavissa TV-sarjoissa mitään järkeä? Entäpä eri kirjat tai selviytymiskurssit? Tällaista pohdintaa koronakaranteenin aikana.

Mainittuja lähteitä:

Survivorman Les Stroud http://www.lesstroud.ca/ & https://www.youtube.com/user/lesstroud
Selviydy luonnossa https://www.adlibris.com/fi/kirja/selviydy-luonnossa-9789526612621
John Wiseman / SAS Survival https://www.adlibris.com/fi/haku?filter=author%3AJohn%20Wiseman
Dave Canterbury / Self Reliance Outfitters https://www.selfrelianceoutfitters.com/collections/books & https://www.youtube.com/user/wildernessoutfitters
Luonnonmuonaohje https://puolustusvoimat.fi/asiointi/aineistot/ohjesaannot-ja-oppaat
Karu Survival https://www.karusurvival.com/fi/etusivu
N69Survival http://n69survival.fi/

🔔 TILAA KANAVA: https://www.youtube.com/TaivalOutdoors?sub_confirmation=1

📸 INSTAGRAM: https://instagram.com/taival.outdoors/

10 Vastausta

 1. sana seppa

  Itellä löytyy toi vihiriä kantinen opus (selviytyjän opas), on aika kätevä paketti maalikolle sano tuttu erikoisjoukkojen kouluttaja/ex-rauhanturvaaja👍😊

 2. Juha Ervola

  Itsekkin selaillut tota SAS manuaalia. Ihan mukavaa luettavaa, mutta opin parhaiten tekemällä kuin pänttäämällä. Pumpulia ja lastuja ja kännykän akulla teräsvillaan. Mäkin kävin MPK selviytymiskurssit Upinniemen Ramsössä 2013 ja 2014 kesäkuussa, suosittelen vahvasti.

 3. Jommpe Lehväslaiho

  Survival Kilta on varmaan paras mitä suomesta löytyy. Kun katsoo suomalaisten oppaiden kirjoittajia niin miltein kaikki ovat joko Survival Killan jäseniä tai Killan kurssin käyneitä. Killan järjestämä Ulkoilun turvallisuus kurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus kokeilla omia rajojaan luonnossa turvallisessa ja valvotussa  ympäristössä. Henkiinjäämis taidothan ei nyt mitään rakettitiedettä ole vaan  vanhojen asioiden opettelua  ja soveltamista nykyhetkeen. Kirjoista sen verran että esim : ruotsalaisten  Stefan Källman & Harry Sepp kirjoittama  Selviydy luonnon ehdoilla  sopii  hyvin oppaaksi tänne pohjolan perukoilla asuville,Kirjasta on jätetty turha pois ja keskitetty olennaiseen, onhan se kiva tietää miten tehdään papukaijolle ansoja tai miten hain lihasta tehdään herkkuja.

 4. Möksy 1

  SA-Kauppa Jyväskylä myy jotain puolustusvoimain kirjallisuutta. Sitä tosin en osaa sanoa, että löytyykö hyllystä millaisia selviytymisteemaan soveltuvia opuksia..

 5. Tyämiäs Putkinen

  Ne todennäköiset tilanteet joissa joutuu käyttämään seviytymistaitoja tai mielummin kutsuisin erätaitoja.
  On ne tilanteet kun loukkaat itsesi vaikka viiltämällä puukolla sormeen, löymällä kirveellä polveen tai ihan vain vaikka nyrjäytät nilkkasi ym.Tai menetät osan tai kaikki varusteet tai kastelet itsesi ja varusteesi. Niin näistä tilanteista selvityminen on se todennäköisin mihin saattaa luonossa joutua.
  Eli ensiapu taidot on tärkein asia joka pitää hallita sillä voit pelastaa itsesi, kaverisi tai jonkun muun retkeilijän joka apua tarvii. Ja sitten tulee nämä muut erätaidot jotka on hyvä hallita eli tulenteko, ja jonkilaisen hätämajoitteen teko mikäli ei ole mahdollista päästä heti ihmisten ilmoille. Eikä ole aina järkevääkään lähteä puskemaan yön pimeydessä ihmisten ilmoille jos on vaikka nilkka nyrjähtänyt.
  Silloin on vahinkojen välltämiseksi parempi odotella päivän valkenemista jos mahdollista.
  Jos todellakin liikkuu yleensä yksinään niin on hyvä harjoitella itselle tehtäviä ea taitoja haavojen sitomiset nilkkojen tukemiset ym.
  Sekä niiden apuvälineiden tekemistä joihin voit joutua turvautumaan yksin liikkuessa esim kainalosauva ym.
  Teeppä joskus videota näistä asioista.

 6. Hannu Taalikka

  Asia video. Sanoisin myös , että oma "kasetti" ratkaisee aika paljon silloin kuin oikeasti tapahtuu. Jos harkintakyky loppuu ollaan vielä enempi suossa. Ja sitten noi bushcraft videot……. Joo, uskoo ken tahtoo.

Jätä kommentti