Moni haaveilee lomamatkasta tropiikin lämpöön, mutta valitettavasti monen unelmat kariutuvat oman taloudellisen tilanteen vuoksi. Mutta ei hätää, kerromme tässä artikkelissa 5 hyvää vinkkiä, joiden avulla voit säästää rahaa unelmiesi lomaa varten.

Vinkki nro 1: aloita ylimääräinen työ

Saadaksesi lisäansioita, tarvitset lisätuloja, minkä vuoksi lisätyön löytäminen on kaiken A ja O. Lisätyön löytäminen saattaa tuntua haastavalta, mutta nykyisin verkostakin voi löytyä lisätyötä perinteisempien lehdenjako- ja mäkkäritöiden rinnalle. Jos osaat esimerkiksi kirjoittaa hyvää ja sujuvaa tekstiä tai kääntää perustekstejä vaikkapa englannista suomeksi, on sinulla hyvät mahdollisuudet löytää lisätyötä, joka voi auttaa säästämään rahaa lomamatkaa varten.

Netistä löytyy useita sivustoja, jotka tarjoavat kotoa käsin tehtävää työtä. Eräs tällainen sivusto on UpWork. Käytä riittävästi aikaa oman profiilisi luomiseen ja kerro profiilissasi omasta työkokemuksestasi ja koulutuksestasi. Valitse myös sopiva profiilikuva, joka luo sinusta ammattimaisen kuvan. Tällaisten töiden hyvä puoli on se, että voit työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta, joten työnteko ei haittaa esimerkiksi opintojasi tai päätyötäsi.

Lisätöiden löytämisen lisäksi on tietysti tärkeää, että maltat säästää ansaitsemasi lisätulot. Avaa niitä varten vaikkapa uusi tili, jonne siirrät lisätulot suoraan ne saatuasi, ettet tule vahingossa tuhlanneeksi lisätulojasi, tai säästä lisätulot vaikkapa säästölippaaseen, jota et avaa ennen kuin lomamatkan maksu tulee ajankohtaiseksi.

Vinkki nro 2: säästä arjen pienistä menoista

Vinkki numero kaksi liittyy siihen, että arjen pienistä menoista voi halutessaan säästää yllättävän paljon, ilman että elämänlaatu juurikaan kärsii. Esimerkiksi monet aikakauslehdet voi lukea kirjastossa tai e-versioina älylaitteelta. Tällöin näiden lehtien tilaukset ja irtonumeroiden ostot voi jättää väliin ja säästää näin säästyneet rahat lomamatkaa varten.

Esimerkiksi kahviloissa pelkästä kahvista joutuu maksamaan itsensä kipeäksi, joten on hyvä opetella nauttimaan kahvi ja kahvileivät kotona ennen ulos lähtöä, jolloin kahviloiden upeat herkut eivät täydellä vatsalla aiheuta ylivoimaisia houkutuksia. Jos tapanasi on käydä usein kahvilassa kahvilla, voit säästää yllättävän paljon siirtämällä nautinnolliset kahvihetket kahvilasta kotiin tai vaikkapa piknik-periaatteella luonnonhelmaan. Mikäli sinulle on kertynyt useita pieniä lainoja voi lainojen yhdisteleminen yhdeksi isoksi lainaksi olla hyvä tapa säästää rahaa kuukausittain. Myös joustoluotto voi olla hyvä vaihtoehto loman rahoittamiseksi. Joustoluoton avulla voit maksaa lomamatkan heti ja lyhentää summaa pienissä kuukausierissä.

Vinkki nro 3: kirjoita matkailuaiheista blogia ja solmi yhteistyösopimuksia

Jos matkailu on intohimosi ja jos sinulla on tämän lisäksi myös sana hallussa, voit kenties säästää lomamatkoissa matkailuaiheisen blogin avulla. Jos blogisi on riittävän mielenkiintoinen ja jos se kerää riittävästi lukijoita, saattavat matkailualan toimijat, kuten ravintolat, hotellit ja jopa lentoyhtiöt, kiinnostua tekemään kanssasi yhteistyötä, jolloin voit saada heiltä rahanarvoisia etuja bloginäkyvyyttä vastaan.

Vinkki nro 4: raahaa kaikki ylimääräinen myytäväksi kirpputorille

Usein sanotaan, että toisen roska on toisen aarre. Tämän johdosta kannattaakin muuttaa kaikki itselle tarpeeton tavara rahaksi ja säästää näin saadut rahat lomamatkaa varten. Pöytäkirpputorit, joille voit viedä hinnoittelemasi tavarat myyntiin, ovat näppäriä, mutta kauppa käy myös verkossa. Verkostakin löytyy pöytäkirpputoreja hieman muistuttava palvelu, Vähänkäytetty.fi, jonne voit lähettää sinulle tarpeettomat tavarat myyntiin. Muista ottaa tuotteista hyvät kuvat, äläkä ahnehdi tuotteiden hinnoittelussa.

lomailun rahoittaminen

Vinkki nro 5: vuokraa asuntosi lomasi ajaksi

Eräs hyvä keino kartuttaa matkailukassaa on vuokrata oma asunto oman loman ajaksi. Näin asuntosi ei ole tyhjillään lomasi aikana, vaan auttaa sinua kartuttamaan lomabudjettiasi. On tietysti tärkeää, että valitsemasi vuokralaiset ovat ehdottoman luotettavia, sillä muussa tapauksessa saatat jopa menettää rahaa vuokralaisten tuhottua omaisuuttasi poissaollessasi, ja saatat jopa ansaita itsellesi harmaita hiuksia ja samalla pilata kauan odotetun lomasi. Ehkäpä luotettava vuokralainen löytyy tuttavapiiristäsi?

Jätä kommentti