Neljän otsalampun vertailu, omia ajatuksia sekä kokemuksia otsalampuista. Nämä neljä lamppua edustavat eri hinta- ja ominaisuusluokkia, joten tässä ei ole tarkoitus suoraan määrittää mikä on paras, vaan esitellä eroavaisuudet, jotta jokainen voi otsalamppua ostaessa tehdä hyvän ja informoidun päätöksen itse. Linkit ja aikaleimat:

01:40 Varta Indestructible: http://varta-consumer.fi/fi-FI/Products/Flashlights/Power-Line/Indestructible-LEDx5-Head-Light-3AAA.aspx#Indestructible-LEDx5-Head-Light-3AAA
03:31 Petzl Tactikka+: https://www.petzl.com/INT/en/Sport/SPECIALIZED-headlamps/TACTIKKA-PLUS
07:31 Armytek Tiara A1 Pro: https://www.armytek.fi/tuoteluetteloon/valaisimet/monitoimivalaisimet/armytek-tiara-a1-pro/
13:13 Suprabeam V4pro rechargeable: http://www.suprabeam.com/uk/products/v4pro-rechargeable

Lumenia per euro:
8,1 Armytek
6,25 Petzl
4 Suprabeam
2,75 Varta
(laskettu maksimilumenien mukaan)

🔔 TILAA KANAVA: https://www.youtube.com/TaivalOutdoors?sub_confirmation=1

📸 INSTAGRAM: https://instagram.com/taival.outdoors/

Music by audionautix.com

9 Vastausta

 1. Sami Pekkarinen

  Hyvin kattavasti ja selkeästi esitetty. Armytekistä sen verran, että toivoisin siinä olevan mahdollisuus poistaa itselleen turhat moodit. Itse tarvitsisin vain yhden kaikista valotehoista. Armytekin firefly tosiaan erittäin käytännöllinen esim valokuvatessa pimeällä.

 2. Luonnossa

  Erittäin hyvä video ja hyviä pointteja lampuista. Itselläni on käytössä Lumonite Compass v1, eli ensimmäinen versio kyseisestä mallista. Tässä ei ole tuota firefly-moodia (Lumonitella Moonlight tms), mutta uusimmassa v4-mallissa se on mukana. Tärkeä ominaisuus juuri kartanluvussa ja muutenkin leirissä, liian tehokkaalla lampulla sokaisee helposti kaverit. Näissä molemmissa on akkuna 18650 ja huipputeho on 1000 lumenia, joka on kyllä liikaa normaalioloissa, mutta esim metsurin työssä talvella se on sopiva teholukema, mikäli töihin joutuu pimeällä. Itse pidän myös tärkeänä sitä, että lampussa on vaihdettava akku/paristo. Kun on talvella metsässä pidempään, voi ilman vaihtoakkua tulla paha mieli. Näistä Lumoniteista on mahdollisesti tulossa kanavalle esittelyä. Lumonitehan on eräänlainen kopio Armytekista, mutta siinä ei ole "turhia" ominaisuuksia, vain muutamat eri tehomoodit. Molemmissa lampuissa parasta on niiden rakenteen yksinkertaisuus, ei ole rikkoutuvia osia kun akku on samaa pakettia. Tämä tekeekin niistä omasta mielestäni ylivoimaisia esim Subrabeamiin tai Led Lenseriin verrattuna.
  En myöskään lähde metsään pidemmäksi aikaa ilman varalamppua. Aiemmin sen virkaa on minulla hoitanut yli 10 vuotta vanha Petzl Tikka Plus, joka on kyllä osoittautunut erittäin luotettavaksi ja pitää hyvin virtansa, sillä samat patterit ovat olleet paikoillaan jo yli kolme vuotta ja käyttö on ollut satunnaista, ja vielähän tuossa hyvin valo paloi. 🙂 Nyt kuitenkin samaisten vapaahtoisten kurkkusalaattitouhujen myötä tulee tuo punainen valo tarpeeseen, joten täytynee laittaa harkintaan esim tuo esittelemäsi Petzl Tactikka+.
  -Olli

 3. K Perttula

  Taisin olla ainut joka alkoi huitomaan hyttysiä pois, mutta onneksi niitä ei nyt ollut huushollissa vaan ihan kuulokkeiden stereo-äänenä vaan 😂👍 toisin sanoen, erinomainen äänenlaatu ja kuvaus sekä kokonaisuus. 10pistettä!

 4. anonyymi kana

  Itselläni oli edellisenä lamppuna joku jouluna saatu kiinalamppu. Muuten hyvä, mutta johdot herkkiä ja katkesivat, sekä syö pattereita nopeasti.

Jätä kommentti