Ruotsalainen Paradox Interactive on pitkän linjan pelitalo, jolla on monimuotoinen historia. Firma sai alkunsa raskaiden strategiapelien kehittäjänä, laajensi katalookiaan hiljalleen eri suuntiin, perusti oman Gamersgate-verkkokaupan ja on nyttemmin ryhtynyt jo aktiiviseksi kustantajaksi. Paradox kerääkin ympärilleen sekä itsensä näköisiä pelitaloja että faneja, jotka kohtasivat Tukholmassa järjestetyssä PDXCON 2017 –tapahtumassa.
PDXCONissa Paradox esitteli pelejään ja niiden tekijöitä sekä lehdistölle että faneille. Monipuolinen seminaariohjelma täytti salit äärimmilleen, kun Paradoxin pelien ystävät kerääntyivät kuuntelemaan tekijöiden omasta suusta tarinoita niiden kehittämisestä, historiasta ja tulevasta. Aivan erityisen hienoa oli se, että esitelmät olivat todella rehellisiä. Perinteinen omakehuhype puuttui, virheitä ruodittiin ja itselleen osattiin nauraakin. Tästä fanitkin tykkäsivät. Esitelmien lomassa tarjoiltiin myös tapaamisia pelintekijöiden kanssa, musiikkiesityksiä, ruokaa ja juomaa, krääsäkaupan herkkuja ja monen salillisen verran pelattavaa. Fanit kun pääsivät monien vielä julkaisemattomien pelien ja lisärien kimppuun aivan vapaasti, mitä nyt kone piti vapauttaa viimeistään kahden tunnin kuluttua.
PDXCON oli kerrassaan hyvän mielen pelitapahtuma, josta puuttui perinteisten pelimessujen pömpöösimäisyys. Kun aihepiirikin rajoittui tiukasti Paradoxin pelisarjojen ja hyvien strategiapelien ympärille, niin mikäs siinä. Ei yllättäne, että kotimainen Cities Skylineskin oli hyvin esillä!
Jukka O. Kauppinen kertoilee tällä videolla vähän tapahtumasta. Varsinaista tapahtumakuvaa tulee, kunhan JOK on ensin vähän höpöttänyt turhia.

Checkpoint TV esittää: PDXCON 2017
(C) 2017 Mediapalvelut

Kuvaaja & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku

Kysymyksiä tai palautetta? Jätä kommentti tai lähetä sähköpostia osoitteeseen contact [ a t ] checkpoint-tv [ d o t ] fi
Questions or feedback? Reach us by emailing contact [ a t ] checkpoint-tv [ d o t ] fi

https://www.facebook.com/checkpoint.tv.fi/
http://www.checkpoint-tv.fi/


Everything Checkpoint TV: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIlJ6fR8EDdP4r92JPInt9fg
All Extra Life videos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIlsre_kFM-tJDJbASkcXZI6
Pelikopteri talkshow: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIlxR1sdk90gTtNv7GQSZRHr
Gameplay videos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIkKAr25h0sTXblXEsC4H5df

Please join us at https://www.facebook.com/checkpoint.tv.fi/
See also: http://www.checkpoint-tv.fi/

Jätä kommentti