Ville Kivimaa BTBfin Simulations -ryhmästä kertoo rallipeliharrastajista ja BTBfin-porukasta. Mitä he tekevät ja mikä siinä rallissa oikein viehättää?

Päivän virallinen ohjelma:
Klo 10-18 BTBfin Rallisimulaattori
Testaa rallisimulaattorin ratissa Ouninpohjan, Horkan ja Siitaman –erikoiskokeita. BTBfin Simulations/Ville Kivimaa opastaa laitteen käytössä. Paikka: Suomen pelimuseon Areena
Klo 10-17 Poikkea Rallimuseon esittelypisteellä ja osallistu ralliautojen tunnistuskisaan!
Klo 12 Suomalaisten rallipelien historiaa Slicksista FlatOutiin. Oppaana Pelikonepeijoonien Mikko Heinonen ja pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen. Kierrokselle Suomen pelimuseon portilta.
Klo 14 Esitelmä: Miten syntyy rallisimulaattori?
Ville Kivimaa kertoo BTBfin Simulations-harrastajayhteisöstä, joka on kahdeksan vuoden ajan kehittänyt ja rakentanut virtuaalisia erikoiskokeita. Yhteisö on mallintanut ja toteuttanut Richard Burns Ralliin yli 100 suomalaista soratietä. Paikka: Suomen pelimuseon Areena.
Klo 10-18 BTBfin Rallisimulaattorilla kisataan koko päivän! Kuskit voivat osallistua ajosuorituksellaan kilpailuun, jonka voittajat palkitaan museon tuotepaketeilla.

Lisätietoja: http://btbfin.blogspot.fi/
Lisätietoja: http://vapriikki.fi/pelimuseo/

Suomen pelimuseo:
Suomen pelimuseo esittelee monipuolisesti suomalaista pelikulttuuria ja kertoo, kuinka digitaalinen pelaaminen Suomessa alkoi ja kehittyi vuosien saatossa. Digitaalisten pelien lisäksi museo kertoo myös lauta-­ ja roolipeleistä. Myös radioroolipeli Lohikäärmepuulle on varattu oma paikkansa.
Pelit ja elämykset ovat tärkeä osa Suomen pelimuseota. Kävijät pääsevät kokeilemaan eri aikakausien pelejä niiden oikeissa ympäristöissä. Museosta löytyy esimerkiksi pelihalli, jossa on kokeiltavana peliautomaatteja 1970­-luvun elektromekaanisista laitteista alkaen.
Pelimuseo on myös kohtaamispaikka, jossa pelialan menneisyys ja nykyisyys voivat lyödä kättä. Se tarjoaa tilat seminaareille, pelimaratoneille, erilaisille harrastajakokoontumisille, elektroniselle urheilulle ja vaikkapa game jameille. Se on paikka, johon kaikkien peleistä kiinnostuneiden on helppo tulla ja jonka ilmapiiri ruokkii myös uusien peli-­ideoiden synnyttämistä.
Suomen pelimuseo on Tampereen kaupungin, Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojekti. Suomen pelimuseota ovat rahoittaneet sekä Tampereen kaupungin museopalvelut että Avoin Tampere ­-ohjelma. Nämä panostukset ovat olleet ratkaisevassa osassa museon perusnäyttelyn syntymisen kannalta. Vuoden 2015 aikana toteutimme joukkorahoituskampanjan, jonka kautta kaikki halukkaat pääsivät tukemaan pelimuseon syntyä. Kampanjassa museota tuki yli 1100 mesenaattia ja rahaa saatiin kerättyä lähes 86 000 euroa. ­­­­­

Suomen pelimuseo aukesi museokeskus Vapriikissa tammikuussa 2017.

Checkpoint TV esittää: Rallipelipäivä 1.4.2017
(C) 2017 Mediapalvelut

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Kysymyksiä tai palautetta? Jätä kommentti tai lähetä sähköpostia osoitteeseen contact [ a t ] checkpoint-tv [ d o t ] fi
Questions or feedback? Reach us by emailing contact [ a t ] checkpoint-tv [ d o t ] fi

For more information:
https://www.facebook.com/checkpoint.tv.fi/
http://www.checkpoint-tv.fi/


Everything Checkpoint TV: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIlJ6fR8EDdP4r92JPInt9fg
All Extra Life videos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIlsre_kFM-tJDJbASkcXZI6
Pelikopteri talkshow: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIlxR1sdk90gTtNv7GQSZRHr
Gameplay videos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT5QfuMv_yIkKAr25h0sTXblXEsC4H5df

Please join us at https://www.facebook.com/checkpoint.tv.fi/
See also: http://www.checkpoint-tv.fi/

Jätä kommentti