Mikä on SERE? Millainen on hyvä selviytymispakkaus ja miksi? Näitä asioita käsitellään Selviydy luonnossa -sarjan kolmannessa osassa. Aihetta ei kovin syvällisesti käydä kirjassa läpi, mutta ei se mitään!

MPK:n koulutuskalenteri: https://mpk.fi/Koulutuskalenteri

? TILAA KANAVA: https://www.youtube.com/c/Reissussa?sub_confirmation=1

? INSTAGRAM: https://instagram.com/reissussatube/

#reissussa #sere #selviydyluonnossa

10 Vastausta

 1. FinnBushCraft Eriksson

  Itte laittaisin mukaan vielä laadukkaan virtapankin jolla saa puhelimeen täräytettyä senverran virtaa että saa yhteyden ulkomaailmaan, jos vain puhelin on ehjä…

 2. Ossi Myllymäki

  Sitä tamponia ei kannata sinne haavaan työntää. Mieluummin sullot sinne haavakanavaan sen sideharsorullan (ei tietenkään rullattuna) , sentti kerrallaan haavan pohjaan pakaten.

 3. Mersuharrastaja

  Noista kondomeista tuli mieleen eräs stoori jonka luin englantilaisesta kioskista, jossa myytiin venäläisiä kortsuja ja englantilaista olutta asiakkaan omaan pulloon hanasta. Ja tietysti siellä muutakin myynnissä, mutta nuo liittyy tarinaan. Tarina kertoo että kun porukka palaa baarista kotiin ja ei niillä tietystikkään ole omaa pulloa mukana, niin ostavat venäläisen kortsun ja sinne kaljaa; venäläinen kortsu on niin vahva että sinne mahtuu 5 litraa olutta.

 4. Sakari Kopo

  Kiitos hyvistä vinkeistä ja ohjeista.
  Tuohon joen ja koskien ylitykseen: joskus ylityksessä vesi on niin syvää, että on hyvä ottaa housut pois. Tällöin kuitenkin reisitaskuun sijoitettu selviytymispakkaus ei enää olekaan kehon mukana, koska housut on otettu pois jalasta ylityksen ajaksi. Sijoittaisitko housut (joissa s.pakkaus kiinni) tällöin rinkkaan tai käsiin tai sitten housut rinkkaan ja s.pakkaus muulla tavoin sitten vaikka yläkropan ympärille? Onko mielipidettä ja/tai kokemusta tällaisesta tilanteesta.
  Toki (joen) ylityspaikaksi on hyvä valita hidasvirtainen ja matala kohta, mutta sellaisia ei aina ole saatavilla, ja lisäksi joen pinnankorkeus saattaa rankkasateiden aiheuttamina nousta lyhyessä ajassa hyvinkin korkealle.

Jätä kommentti