Millainen on täydellinen rinkka? Onko ulkoisessa rangassa järkeä ja jos on, niin milloin? Näitä ja muita rinkanhankintaan liittyviä asioita pohditaan tällä videolla. Lopuksi vuoden 2019 terveiset ja (lähi)tulevaisuuden kuviot.

🔔 TILAA KANAVA: https://www.youtube.com/c/Reissussa?sub_confirmation=1

📸 INSTAGRAM: https://instagram.com/reissussatube/

#reissussa #rinkka #retkeily

10 Vastausta

 1. Eetun Völjyssä

  Samanlaisia pohdintoja joutunut itsekkin aika ajoin käymään ja nyt syksyllä pistinkin kokonaan oman rinkka kaluston uusiksi. Varusteet pienenee ja kevenee jatkuvasti jolloin myös se tilan tarve vähenee. Hyviä joulun pyhiä vaan sinne!

 2. mckokoo koo

  Itse olen miettinyt eberlen f53 tomahawkkia, saatavuus ei vain ole vielä kovin hyvä. Muutaman kyseisen lafkan repun omistan ja voin kyllä suositella

 3. hejopel95

  Kyllä se vanha kunnon LJK on täydellinen rinkka. On tosin niin vanhanaikaiseksi tuotteeksi mahdottoman kallis (uutena), ja onhan siinä omat puutteensa, koska se on kivikaudelta. Mutta jos joku rinkka kestää 30 vuotta varusmieskäyttöä, niin kyllä se on silloin jo täydellinen. Lisäksi sillä kantaa jopa aika mukavasti yli 40kg painon (tämä punnittuna ennen havumarssille lähtöä, 80km/24h), tosin tila meinaa loppua siinä painossa jo kesken.

 4. Green6RR

  Seek Outside Divide 4500 on sellanen, jota olen itse vakavasti harkinnut Jääkäri XL:n tilalle. Ruotsissa taitaa olla lähin maahantuoja Packraft-sverige.com . En ole koskaan päässyt kyseistä reppua livenä tutkimaan, mutta vaikuttaa muutamien Youtubestakin löytyvien pätkien perusteella pätevältä laitteelta varsinkin kantolaitteen painoon nähden. Saattaisi sopia hyvin noihin sunkin spekseihin.

 5. Jukka Lehto

  Erittäin monia koskettavia pohdintoja. On kyllä ihme, ettei "täydellistä" rinkkaa vaan löydy, vaikka tekijät ovat pitkän sivun sellaista yrittäneet mielestään tehdä. Kysäseppä Savotalta olisiko heillä kiinnostusta lähteä rakentamaan "täydellistä" rinkkaa sun ja vaikkapa muutaman muun suomalaisen retkeilijän kanssa. Eikös Kokovartalokommandolla ole yhteyksiä siihen suuntaan? Itse olen Savotalle heittänyt yhden tuotekehitysidean ja se otettiin mieluusti vastaan. Tälläinen rinkkaprojekti hyödyttäisi molempia osapuolia.

 6. Mauritz Mehtio

  Olipa mielenkiintoista pohdintaa kerta kaikkiaan. Yksi lause vähän kilahti korvaan – en missään nimessä ultralighttaaja. En ollut minäkään, mutta kun ikää jo lähes 70 niin tuo painojuttu kiinnostaa yhä enemmän. Itse asiassa varustuksen painoa saa pudotettua huikeasti mukavuuden siitä kärsimättä oikeastaan yhtään. Suurin haittapuoli on oikeastaan se, että vehkeiden värimaailma muuttuu tutun maastonvärisestä sirkusmaisemmaksi. Panempa tähän linkin nykyisestä kilon painavasta repustani: (edellinen hyvin palvellut berghaus kuten sinullakin) https://www.ula-equipment.com/product/circuit/ Kun vähän tähyilee amerikan ihmemaan antimiin niin 5 kiloa lähtee kevyesti selästä. Tämä postaus oikestaan vinkiksi muille seniorihaikkaajille jotka kärvistelevät painojensa kanssa.

Jätä kommentti